Verdediging tegen De Multi

Ook als je niet zelf de Multi 2-opening speelt is het goed om met je partner een verdediging hiertegen af te spreken. Als jouw tegenstanders deze opening namelijk wel spelen, moet je hier op kunnen reageren.

De Multi 2-opening heeft diverse betekenissen; dit maakt het wat lastiger om hem te verdedigen. Tegelijkertijd weet je zeker dat je, ook als je in eerste instantie past, nog een keer aan de beurt komt met bieden. En dat is (voor de verdediging) juist weer een groot voordeel.

Stel Oost opent 2 (Multi) en jij (Zuid) past. West moet nu bieden en daarna kom jij daarna weer aan de beurt om te bieden.

De standaardafspraak voor een verdediging tegen de Multi 2-opening is als volgt:


Door je te registreren of door hieronder in te loggen krijg je toegang tot een interessante en leerzame quiz waarmee je interactief met de stofkunt oefenen. Ook kan je het document Verdediging tegen de Multi toegestuurd krijgen (zie onderaan deze pagina). Deze wordt je dan per ommegaande via de mail toegestuurd.


Hieronder kan je het document met Verdediging tegen de Multi aanvragen. Dit document bevat bovenstaande informatie in een handig formaat.