opleidingen

Ik heb een groot aantal online workshops ontwikkeld die u alleen of met een groepje kunt volgen. Van de absolute beginner tot en met de gevorderde clubspeler die zijn speelpeil wil verhogen.

We overleggen van te voren of de set spellen een thema moet hebben. Tijdens het spelen van de spellen en/of naderhand, geef ik aanwijzingen. Mogelijk als privéles (1 persoon) of met meer. Desgewenst speelt u allemaal op hetzelfde moment hetzelfde spel of met vier personen aan één tafel.
 • Online: ook mogelijk aan absolute beginners. U leert bridgen volgens het moderne en door de Nederlandse BridgeBond ontwikkelde systeem Standaard Hoog. U kunt zelf een groepje samenstellen, maar ook alleen les bij mij nemen. Neem contact met mij op voor meer informatie. Bij al mijn lessen heeft u vanaf het eerste moment de kaarten in de hand en vindt u zichzelf een weg door de theorie. Niets is zo leerzaam als zelf dingen ontdekken. Dus geen uren saaie theorie en luisteren, maar lekker kaarten!
En straks als het weer kan …
 • Hybride: combineer online les met reguliere lessen.
 • Reguliere groepslessen: in 12 à 15 lessen breng ik u de beginselen van bridge bij zodat u thuis samen met vrienden kunt spelen. Wilt u zich aansluiten bij een club, dan is er nog een vervolgcursus van 8 à 12 lessen noodzakelijk.
 • Privélessen: als de reguliere groepslessen, maar dan privé of met een zelf samengesteld groepje. Uiteraard pas ik me bij privélessen geheel aan het niveau en het tempo van de groep aan, waardoor het aantal benodigde lessen kan afwijken van de reguliere groepslessen.
 • 2 à 3 weekenden: afhankelijk van uw kennis en ervaring, breng ik u in 2 of 3 weekenden de basisbeginselen van bridge bij. Meteen al na het eerste weekend heeft u voldoende kennis om thuis bridge te spelen op een sterk vereenvoudigd niveau (het zogenaamde Startersbridge). Deze weekenden kunnen bij u thuis verzorgd worden of bijvoorbeeld ergens in een hotel.
 • Leer bridge in een week: in plaats van 3 losse weekenden gaan we er 5 à 6 dagen even flink tegen aan. Na afloop van de week heeft u voldoende kennis om thuis met zijn vieren of op de computer te spelen.
U vindt al die online workshops maar niets … De theorie kent u met al uw ervaring wel en in de praktijk loopt het altijd anders…
Dan heb ik nu een nieuwe service, speciaal voor u !!!
Natuurlijk missen we het menselijk contact bij online bridge. Onze bridgepartner weer eens diep in de ogen kunnen kijken. We verlangen er allemaal naar.
Maar online bridge biedt ook voordelen. Zowel het bied- als spelverloop van uw spellen worden nauwkeurig vastgelegd en kunnen gedetailleerd geanalyseerd en nabesproken worden.
 
Hoe gaat het in zijn werk?
 1. U speelt een aantal spellen op StepBridge
  1. dit kan zijn een toernooi of clubsessie
  2. een aantal spellen in de StepBridge-competitie of op QuickStep
  3. ik kan een aantal spellen met een bepaald thema voor u klaar zetten.
 2. U stuurt de resultatenmail die u van StepBridge ontvangt naar mij door.
 3. U geeft uw wensen aan. Wilt u bijvoorbeeld feedback op
  1. alle spellen
  2. alle spellen waarop u gespeeld of juist tegengespeeld heeft
  3. specifieke spellen, bijvoorbeeld spel 1, 4, 8 en 19
 4. U ontvangt van mij een analyse
  1. per email of
  2. we maken, al dan niet samen met uw partner, een afspraak (online) om de spellen door te nemen
Eerst proberen? Op de eerste vier spellen geef ik u GRATIS FEEDBACK (via email).
 
Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op.
Samen met u en uw partner gaan we een ochtend, middag of avond om de (bridge)tafel om uw systeemafspraken eens goed door te nemen en tevens te documenteren. Hierbij wordt gelet op uw ervaring en uiteraard uw wensen, maar ook of de afspraken een sluitend geheel vormen. Na afloop ontvangt u per email een samenvatting van de gemaakte afspraken alsmede een volledig ingevulde systeemkaart (als Word-document dat u desgewenst zelf kunt aanpassen). Uiteraard behoort nazorg ook tot het pakket … heeft u naderhand nog vragen of loopt u in de praktijk ergens tegen aan, dan kunt u mij te allen tijde mailen en geef ik u, (de eerste drie maanden kosteloos), zo snel mogelijk antwoord.
Zodra het weer kan … Ik kom bij u thuis met een set uitgezochte spellen op basis van een van te voren afgesproken thema of spellen zonder specifiek thema. U biedt en speelt de spellen terwijl ik u begeleid naar het juiste contract en/of de meeste slagen.
Al eens gedacht om een hele dag of weekend te focussen op een bepaald onderwerp? Zeer effectief!! Denkt u dat het te vermoeiend is? Dat valt reuze mee. Door de gekozen lesmethode (weinig theorie en veel praktijk) alsmede voldoende pauzes voor frisse lucht, zuurstof en ontspanning, vliegt de tijd om.