spelenderwijs leren bridgen

De Nederlandse Bridge Bond adviseert Standaard Hoog als biedsysteem. Dit biedsysteem is ook bekend onder de naam ‘Berry 5’ van auteur en ex-wereldkampioen Berry Westra. 

Bestaande leermethodes sluiten helaas onvoldoende aan op de wijze waarop ik lesgeef en vooral wil lesgeven. Daarom heb ik mijn eigen methode ontwikkeld om het alom geaccepteerde Vijfkaart Hoog systeem te leren. In mijn methode Spelenderwijs leren bridgen stel ik de praktijk centraal: kaarten in de hand en zo snel mogelijk spelen.

Alle documenten bevatten handige en overzichtelijke biedschema’s welke u snel duidelijkheid verschaffen in de verschillende mogelijkheden die u heeft.

1. Wat is Bridge
2. Basistechnieken
3. Bieden
4. De 1SA-opening en het bijbod
5. Competitief bieden: bieden met vier personen
6. Sterke openingen
7. Zwakke openingen

De informatie in deze documenten is uiteraard met grote zorgvuldigheid samengesteld en gecontroleerd door zowel collega-docenten als een beginnende cursist. Mocht u ondanks deze zorg en aandacht toch nog een onvolledigheid en/of onjuistheid ontdekken, neemt u dan contact met mij op. Vanzelfsprekend kunt u ook bij mij terecht voor andere vragen en opmerkingen.

Al mijn opleidingen zijn afgestemd op dit moderne systeem, waarmee je over de gehele wereld terecht kunt. Uiteraard is het mogelijk om bij mij bridge te leren volgens een ander systeem, mocht u dit wensen.