3.5. De herbieding van de bijbieder

Na de herbieding, het tweede bod, van de openaar heb je als bijbieder een goede inschatting van zowel de verdeling als de kracht van je partner. Vaak kan je nu het eindbod bepalen; soms is nader overleg noodzakelijk en geeft de bijbieder in zijn tweede bod nadere informatie over zijn verdeling en kracht:

*)   Na 1 – 1 // 1SA   heeft de openaar een vierkaart harten en schoppen ontkend en heeft het voor jou dus geen zin om deze alsnog te bieden

      Na 1 – 1 // 1     kan de openaar, naast zijn vierkaart harten, een vierkaart schoppen hebben, en bied je 1 als je, naast je vierkaart ruiten, ook nog een vierkaart schoppen hebt.

In de tweede bieding van de bijbieder onderscheiden we:

Na jouw herbieding, jouw tweede bijbod, kan je partner (de openaar) bijna altijd het eindbod bepalen. Zo niet, dan bied je een ronde verder waarin je je partner informatie geeft.

test

Om toegang te krijgen tot de gratis quiz, verzoek ik u in te loggen. Vanzelfsprekend geef ik uw persoonlijke gegevens niet door aan derden. Als u doorgaat, gaat u akkoord met de Algemene leveringsvoorwaarden op mijn producten en diensten.

Hoeveel punten heb je?
Hoeveel punten hebben jullie samen?
Hebben jullie een -fit?
Kan je een nieuwe kleur op éénniveau bieden?
Heb je voldoende punten om een nieuwe kleur op tweeniveau te bieden?

1a.

Je partner opent 1.

Wat is je eerste bijbod met onderstaande hand?

♠ V 9 7 4
A V
B 10 9 2
♣ 10 7 2
West Noord Oost Zuid
-- 1 pas ??

QUIZ

2
Wat bied je?